- Aile Yanında
Kanada’da lise eğitimin için bir devlet lisesini tercih etmek istersen, Cariboo Hill Lisesi ile Vancouver’a 20 dakika mesafede bulunan Burnaby’yi ziyaret edebilirsin.
Kanada’nın British Columbia bölgesinde bulunan Caribo Hill Lisesinde eğitimini tamamlayarak, The B.C. Certificate of Graduation,yani “Dogwood Diploma”sına sahip olabilirsin.
British Columbia’nın “Dogwood Diploma”sını alabilmek için, seçmeli derslerinle birlikte 48’i zorunlu derslerinden oluşan 80 krediyi tamamlamalısın.
Ayrıca yine bu liseye özel olarak 11. ve 12. sınıfta hem üniversitede ders kredisi olarak saydırabileceğin, hem de seni akademik hayata hazırlayacak nitelikte olan Advanced Placement (AP) derslerini alabilirsin.
Kanada’daki birçok lisede Advenced Placement (AP) derslerini alabilirken, Cariboo Hill Secondary School gibi bazı okullarda, bu eğitime özel olarak sunulan Advenced Placement (AP) Capstone Diploması’na da sahip olabilirsin.
Bu diplomayı alabilmek için seçtiğin alanda 4 Advenced Placement (AP) dersine ek
olarak, 11.sınıfta AP Seminar, 12.sınıfta ise AP Research dersini görebilir ve tüm bu derslerden 5 üzerinden en az 3 almalısın.
(11.sınıf AP Seminar dersinde okuma, dinleme ve analiz etmeyi öğrenerek, grup projesi ya da bireysel olarak makale yazabilir ve sunum yapabilirsin.
12.sınıf AP Research dersinde ise, kişisel ilgi alanına yönelik akademik bir başlık üzerine 4000 ya da 5000 kelimelik bir makale hazırlayıp,araştırmanın sözlü savunmasını sunabilirsin.)
Normal lise eğitimi ders programın sırasında ise;
9.sınıfta Ahşap İşi, Güç Teknolojisi, Elektronik ve Robotik, Metal İşi, İngilizce, Fransızca, Fransızca Fen, Fransızca Matematik, Fransızca Beşeri Bilimler, Mandarin, İspanyolca, Matematik, Fiziksel Sağlık Eğitimi, Dans, Drama, Sanat, Medya Sanatları, Stüdyo Sanatları:Çizim ve Resim, Görsel Sanatlar 3D: Seramik ve Heykel, Fotoğrafçılık, Sosyal Çalışmalar gibi dersler alabilir;
10.sınıfta İşletme Eğitimi, Bilgisayar Çalışmaları, Girişimcilik ve Pazarlama, Yemek Çalışmaları, Ev Ekonomisi, Ahşap İşi, Mühendislik, Güç Teknolojisi, İngilizce, Edebi Çalışmalar, Yeni Medya, Yaratıcı Yazarlık, Fransızca, Fransızca Fen, Fransızca Beşeri Bilimler, Mandarin, İspanyolca, Matematik Temelleri ve Ön Kalkülüs, Çıraklık ve İş Yeri Matematiği, Fiziksel Sağlık Eğitimi, Dans, Drama, Sanat, Medya Sanatları, Stüdyo Sanatları:Çizim ve Resim, Görsel Sanatlar 3D: Seramik ve Heykel, Fotoğrafçılık, Sosyal Çalışmalar gibi zorunlu ve seçmeli derslere katılabilir;
11.sınıfta Pazarlama, Muhasebe, İşletmede Bilgisayar Uygulamaları, Dijital Medya Gelişimi, Modüler Araştırma, Yemek Çalışmaları, Kumaş Çalışmaları, Ahşap İşi, Mühendislik, Otomotiv Teknolojisi, İngilizce, Fransızca, Fransızca Beşeri Bilimler, Mandarin, İspanyolca, Ön Kalkülüs, Matematik Temelleri, Çıraklık ve İş Yeri Matematiği, Fiziksel Sağlık Eğitimi, Kilo Eğitimi, Biyoloji, Kimya, Fizik, Dünya Bilimleri, Dans Performansı, Oyunculuk, Sanat Temelleri, Stüdyo Sanatları:Çizim ve Resim, Görsel Sanatlar 3D: Seramik ve Heykel, Fotoğrafçılık, Dijital Animasyon, Bağımsız Sanat Çalışmaları, Sosyal Çalışmalar, Psikoloji,
12.sınıfta İşletme Eğitimi, Pazarlama, Girişimcilik, Muhasebe, Dijital Medya Gelişimi, Modüler Araştırma, AP Makro Ekonomi, AP Mikro Ekonomi, Yemek Çalışmaları, Kumaş Çalışmaları, Ahşap İşi, Mühendislik, Otomotiv Teknolojisi, Elektronik ve Robotik, Metal İşi, İngilizce, İletişim, İngiliz Edebiyatı, Yazma, AP İngilizce, Fransızca, AP Fransız Dili ve Kültürü, Mandarin, İspanyolca, Ön Kalkülüs, Matematiğin Temelleri, Kalkülüs, AP Kalkülüs, AP İstatistik, Fiziksel Sağlık Eğitimi, Kilo Eğitimi, Biyoloji, AP Biyoloji, Kimya, AP Kimya, Fizik, AP Fizik, Dans Performansı, Oyunculuk, Yönetmenlik ve Senaryo Yazarlığı, Sanat Temelleri, Stüdyo Sanatları:Çizim ve Resim, Görsel Sanatlar 3D: Seramik ve Heykel, Fotoğrafçılık, Bağımsız Sanat Çalışmaları, Psikoloji, AP Psikoloji, Tarih, Hukuk gibi çok farklı alanlar içinden ağırlıklı olarak seçmeli derslere katılabilirsin.
Ayrıca okulunun sunduğu İşletme ya da Mühendislik programlarını da değerlendirebilirsin.
İşletme Programı dahilinde AP Bilgisayar Bilimi, İşletmede Bilgisayar Uygulamaları, İşletmede Bilgi Yönetimi, Masaüstü Yayıncılık, Turizm, Bilgi Teknolojisi, Veri Yönetimi, AP Ekonomi, AP İstatistik, Girişimcilik, Muhasebe ve Pazarlama gibi işletme ağırlıklı derslere katılarak üniversitede işletme eğitimine hazırlanabilirsin.
Bu eğitim sırasında saha deneyimi de kazanabilir ve çeşitli projelere katılabilirsin.
Mühendislik programında ise 10.sınıfta Matematik Temelleri ve Ön Kalkülüs, Mühendislik Projeleri derslerini, 11.sınıfta Ön Kalkülüs, Fizik, Kimya, Mühendislik Projeleri derslerini, 12.sınıfta da Ön Kalkülüs, Fizik, Kimya, Kalkülüs, Mühendislik Projeleri derslerini görebilirsin.
Bu programla da üniversitede mühendislik eğitimine daha lise sıralarında hazırlanabilirsin.
Okulunun Yardımcı Müfredat Programı için Bando, Konser Korosu, Caz Bandosu, Okul Yıllığı, Çevre kulübü, Güzel Sanatlar Konseyi, Mezunlar Konseyi, Öğrenci Hükümeti, Gençlik Komitesi gibi etkinlik kulüplerine katılabilir ya da badminton, basketbol, ragbi, futbol, yüzme, tenis, voleybol gibi spor dallarına yönelebilirsin…