1.Yurt dışında üniversite için neden danışmanlık hizmeti almalıyım?

Çünkü üniversite eğitimi geleceğine yön verecek, uzun ve önemli bir süreçtir. Seçebileceğin ülkeler, şehirler, üniversiteler ve konaklama seçenekleri arasında, edinmiş olduğun bilgilerle kafan fazlasıyla karışabilir. Bunun yanında evrak işlerin, vize başvurun ve okul kaydın sırasında oluşabilecek hatalar, yurt dışında üniversite hayalini suya düşürebilir.  Oysa ki, ülkelerin ve okulların eğitim sistemleri konusundaki bilgilerimiz ve sahip olduğumuz tecrübelerle, her konuda tam destek vererek, bu sürecin başından sonuna kadar yanında olabiliriz.

2.Yurt dışında üniversite eğitimi almak için ne yapmalıyım?

Öncelikle hangi bölümde okumak istediğine karar vermeli, sonrasında da kendine ve bütçene uygun bir ülke seçmelisin. Yurt dışında istediğin her üniversiteye sınavsız giriş yapabilirsin. Ancak bir tercihte bulunmadan önce her ülkenin farklı bir eğitim sistemi ve  her üniversitenin farklı koşulları olduğunu unutmamalısın. Bu nedenle karar aşamasında iyi bir araştırma yapmalı ve mutlaka yardım almalısın.

3.Yurt dışında üniversite eğitimi için hangi ülke ve şehri seçmeliyim?

Eğer idealinde olan bir bölüm ve üniversite varsa, lokasyon seçimini yapmışsın demektir. Ama henüz bir tercihin yoksa, ülkeler, şehirler, okullar ve eğitim sistemleri konusunda bizden bilgi alarak, bütçene ve yaşam tarzına en uygun ülke ve şehri birlikte seçebiliriz.

4.Yurt dışı üniversitelerinde hangi dilde eğitim alabilirim?

Tüm dünyada geçerli bir mesleğe sahip olabilmek için, tüm dünyada geçerli bir dil olan İngilizce ile üniversite eğitimini alabilirsin.  Ancak, seçeceğin bu ülkelerin hepsinde İngilizce eğitim olanağı bulunmasına rağmen, yurt dışında üniversite için kısıtlı bir bütçeye sahipsen, eğitimini gideceğin ülkenin ana dilinde de alabilirsin.

5.Yurtdışında üniversite eğitimi almak için hangi sınavlara girmeliyim?

Yurt dışında istediğin üniversiteye sınavsız giriş yapabilirsin. Ancak yurt dışında üniversite eğitimini yabancı dilde, özellikle de İngilizce göreceğin için, yabancı dil seviyeni belgeleyebileceğin bir sınava girebilirsin. Yabancı dilim yok diyorsan öncesinde bir hazırlık eğitimine katılabilir, ya da yurt dışında bir dil okuluna kaydolarak, hazırlık eğitiminden daha kısa sürede yabancı dil öğrenebilirsin.

6.Yurt dışında üniversite eğitimi için ne zaman başvuru yapabilirim?

Her üniversitenin başvuru tarihi farklıdır. Yabancı bir öğrenci olarak, evrak işleri ve vize işlemlerini de düşünürsek, bir çok ülke için tavsiyemiz eğitim döneminin başlangıcından 8 ya da 9 ay önce başvuruda bulunmandır. Ancak Polonya ve Macaristan gibi vize ve okul kabul süreci kısa olan ülkelerde 2-3 ay önce başvuruda bulunman yeterlidir. Ayrıca Bahar ve Güz dönemi için ayrı ayrı kayıt alan okullar için başvurular yıl boyu devam etmektedir.

7.Başvuru tarihini kaçırırsam 1 yıl mı kaybederim?

Başvuru tarihini kaçırsan ve İngilizce hazırlık eğitimine ihtiyacın varsa, seni zaman kaybetmeden alternatif bir dil kursuna yönlendirebilir ve bir sonraki sene hazırlığı atlamış olarak 1.sınıftan eğitimine başlamanı sağlayabiliriz. Ya da gideceğin ülkeye bağlı olarak alternatif başlangıç tarihlerini senin için araştırabiliriz.

8.Yurt dışında üniversiteye ne zaman başlayabilirim?

Başlangıç tarihleri Eylül/Ekim ya da Ocak/Şubat aylarında olmasına rağmen, tercih edeceğin ülkeye ve bölüme göre bazı değişiklikler yaşanabilir. Özellikle üniversite öncesinde dil eğitimi almayı düşünüyorsan, başlangıç tarihleri konusunda net bir bilgi yerine, danışman yardımı alman daha doğru olabilir.

9.Yurt dışındaki üniversitelere yatay geçiş yapabilir miyim?

Yurt dışı üniversitelerinin büyük çoğunluğu 3 yıllık eğitim verdiği için, Türkiye’de kaldığın yerden yurt dışında devam edemeyebilirsin. Bunun yerine Türkiye’de aldığın dersleri geçiş yaptığın üniversitenin bazı derslerine saydırabilir bu şekilde eğitim sürecini kısaltabilir ya da kolaylaştırabilirsin. Bu bir dezavantaj gibi görünse de aslında Türkiye’de geçiş yapma ihtimalin olmayan bölümlere orada rahatlıkla katılabilirsin.

10.Yurt dışında üniversite için yaş sınırı var mıdır?

Belirgin bir yaş aralığı yoktur, ama seçeceğin üniversite ya da bölüme göre minimum yaş sınırı olabilir. Bunun dışında bazı ülkelerin vize başvurusu sırasında, yaş konusunda sorun yaşanabilir.

11.Yurt dışında üniversite eğitimi alırken nerede konaklayabilirim?

Konaklama türün gideceğin ülkeye ve üniversiteye göre değişiklik gösterebilir. Aile yanı, öğrenci yurdu, öğrenci evi gibi çok çeşitli seçenekler arasından dilediğini seçebilir, istersen de kendi konaklamanı kendin ayarlayabilirsin.

12.Yurt dışında üniversite eğitimi alırken çalışabilir miyim?

Yurt dışında üniversite eğitimin sırasında öğrenci vizesi alacağın için, çalışma iznine sahip olamayabilirsin. Ancak, Amerika, Kanada, Almanya ve Avustralya gibi ülkelerde, okul kampüsü içinde haftada 20 saat çalışma imkanı bulabilirsin.

13.Eğitim ve konaklama ücretlerimi ne zaman ödemeliyim?

Eğitim ödemelerini, bazı ülkeler için vize öncesinde, bazıları için ise vize sonrasında yapabilirsin. Konaklama ödemeni ise gitmeden önce, ilk bir ya da iki aylık ücreti ve depozitosuyla birlikte yatırabilirsin.

14.İhtiyaç duyduğumda ailem nasıl para gönderebilir?

Uzun bir süre yurt dışında kalacağın için, Türkiye’de de şubesi olan ya da olmayan bir bankada hesap açtırabilir ve ailenin yatıracağı parayı bulunduğun ülkenin para biriminde çekebilirsin. Henüz hesap açtırmadıysan “Western Union”ı kullanabilir,  üzerinde “Visa Electron” amblemi olan bir bankamatik kartına sahip olarak, ailenin kart hesabına yatıracağı Türk Lirası’nı, bulunduğun ülkenin herhangi bir bankamatiğinden, o ülkenin para birimi olarak çekebilirsin.

15.Yurt dışında bir sorunla karşılaştığımda kimden yardım alabilirim?

Uzun bir süreç olan üniversite eğitimin sırasında, gitmeye karar verdiğin andan, evine döneceğin güne kadar bizden yardım alabilir, her konuda kesinlikle bize danışabilirsin. Ayrıca bulunduğun ülkedeki anlaşmalı acentemizden ya da okulun öğrenci işleri ofislerinden de yardım isteyebilirsin.

16.Yurt dışında üniversite başvurusu sırasında, hangi evraklar gereklidir?

Her ülkeye, her üniversiteye ve üniversitenin lisans ya da yüksek lisans eğitimine göre, gereken evraklar değişiklik gösterebilir.  Bu nedenle, hazırlaman gereken evrakları, kişisel durumuna göre belirlemek daha doğru olacaktır.

17.Vize aşamasında sorun yaşar mıyım?

Eğitim almayı tercih ettiğin ülkenin, doğru şekilde doldurulmuş vize formuyla birlikte, gereken şartlarını sağladığın ve istediği belgeleri bir araya getirebildiğin sürece, hiçbir sorunla karşılaşmazsın.

18.Pasaport Nasıl Alınır?

Öncelikle Emniyet Müdürlüğünün http://www.epasaport.gov.tr/ sayfasından randevu alarak, randevu tarihinde başvurunu şahsen yapabilirsin. Eğer reşit değilsen anne ya da babanla birlikte, belgelerine ek olarak bir muvafakatnameni (yani aile iznini) de yanına alarak başvuruda bulunabilirsin.

19.Pasaport için hangi belgeler gerekir?

2 adet beyaz arka fonlu biyometrik fotoğraf (Cepheden yüz hatların net görülecek şekilde çekilmiş 45 x 60 mm ya da 50 x 60 mm boyutlarında, son 6 ay içinde çekilmiş olmalı ve yüzünün görünümünü engelleyen saç, toka ya da şapka benzeri şeyler kullanmamalısın. Kısacası fotoğrafları pasaportun için çektireceğin konusunda fotoğrafçıyı bilgilendirebilirsin.)

Eğer aradığın soruyu ya da istediğin cevabı burada bulamadıysan, aklına takılanlar için hemen bize ulaşabilirsin